Een vak om van te houden

Ambieer jij een afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheden? Ben je in het bezit van de nodige dosis doorzettingsvermogen én ben je een echte mensenmens? Dan is dit vak iets voor jou!

Geschikt als rijinstructeur

Plezier in het werk is erg belangrijk. Voel jij je goed dan functioneer je ook goed en blink je uit in je vak.

Weet jij om te gaan met mensen? Beschik jij over goede communicatieve en didactische vaardigheden? Want in het vak heb je veel sociale contacten met jongeren, maar ook met hun ouders.

In dit beroep geniet je van veel vrijheid. Zelf je tijd indelen en kandidaten inplannen wanneer het jou uitkomt, klinkt goed. Maar dat vraagt ook de nodige dosis verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van jou.

Herken jij je hierin? Dan is rijinstructeur iets voor jou!

Hoe word je rijinstructeur

Wat komt er allemaal bij kijken? Om rij instructie te mogen geven moet wel zelf het autorijbewijs in je bezit hebben. Hoe anders zou je het autorijden kunnen leren aan iemand anders. Je volgt de instructeursopleiding. Deze opleiding bestaat uit theoriegedeeltes en praktijkgedeeltes.

In eerste instantie word je opgeleid als rijinstructeur B. Met deze papieren op zak, kun je kandidaten opleiden voor het autorijbewijs. Vervolgens kun je nog verder leren om rijinstructeur te worden van andere categorieën.

Wij geven je graag meer informatie en advies.

Carrière advies ontvangen?

Laat je gegevens achter en wij zorgen dat jij alle informatie ontvangt over hoe jij rijinstructeur kunt worden. Je ontvangt direct carrièreadvies van ervaren deskundigen.